L’impost de circulació es podrà pagar als controls viaris

L’impost de circulació es podrà pagar als controls viaris Control policial a Ringsend Road, Dublin 4 / Foto: Liffey

Els controls que la divisió de trànsit de la Garda munta arreu de la xarxa viària tenen diverses finalitats, algunes vegades fan controls d’alcoholèmia i en altres ocasions comproven que aquell vehicle tingui una pòlissa d’assegurança contractada o hagi pagat l’impost de circulació. En el primer cas, el de superar el límit d’alcoholèmia, el cotxe se’l pot endur algun familiar o amic, però un vehicle sense assegurança o sense haver pagat l’impost de circulació queda immediatament confiscat i no es retorna al propietari fins que no vagi a l’oficina corresponent i pagui.

De tota manera, això podria canviar en els mesos vinents si s’implanta el sistema Mobility, emmarcat en un pla de modernització de la Garda anomenat ACTIVE Strategy, que permet de comprovar si aquell cotxe està assegurat i ha pagat l’impost de circulació. Actualment, aquesta informació està disponible als dos paperets que els cotxes porten al parabrisa però com que són de paper, és força fàcil de falsificar, en algunes ocasions de manera, fins i tot, una mica matussera.

A més, hi haurà la novetat que els agents del control viari tindran dispositius amb una aplicació mòbil que els permetrà de cobrar l’impost de circulació als automobilistes enxampats sense tenir-lo al dia, evitant així la confiscació del cotxe i generant un estalvi a l’Estat, que ara incorre costos com la grua o la farragosa burocràcia; també serà molt més ràpid i és que fins ara s’ha utilitzat un sistema molt rudimentari, gairebé del segle XIX, molt manual i basat en el paper. Per ara, la prova pilot que es fa a Limerick ha tingut un resultat molt satisfactori.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt