Canvien el nom de l'R242 pel del robot d'Star Wars R2D2

Canvien el nom de l'R242 pel del robot d'Star Wars R2D2 Rètol de la carretera R2D2 a Donegal / Foto: Google Maps (modificada)

A proposta de Jack Murray, conseller del Sinn Féin, el Donegal County Council  ha donat el seu vistiplau perquè la carretera local R242, que duu al Malin Head (Comtat de Donegal), el punt més septentrional de l’illa d’Irlanda, canviï de nom en honor al conegut robot de la Guerra de les Galàxies, l’R2D2; el canvi es fa unes setmanes abans que comenci el Malin Head Star Wars Festival a Inishowen, que celebra el fet que a la zona s’hi rodés alguna escena de l’última pel·lícula de la saga, El Darrer Jedi.

En principi, el nou nom de la carretera no hauria de generar gaires problemes perquè només canvia un dels quatre dígits. A més, s’espera que els seguidors més entusiastes de Darth Vader i companyia vagin a fer-se fotos als rètols, generant activitat econòmica a la comunitat local, com ja passa a Portmagee (Comtat de Kerry), on fins i tot s’hi fa un festival dedicat a la Guerra de les Galàxies i que des que s’hi va filmar una part de les pel·lícules El Despertar de la Força i El Darrer Jedi ha transformat el sector turístic de la zona.

La idea de canviar el nom, que en principi era temporal però que finalment s’ha decidit que sigui permanent, va rebre el suport entusiasta de tothom, tant dels membres del County Council com de la comunitat local d’Inishowen, perquè la iniciativa només requerirà canviar alguns rètols viaris de la zona. Així doncs, tindrà un cost econòmic molt baix i l’impacte sobre el medi ambient serà inexistent, a banda de la contaminació que puguin generar les ordes de fans de la saga.

El que sí que costarà una mica més serà tot el tema de la paperassa (red tape), sempre molt enrevessada i lenta en aquestes coses, i també esmenar els mapes, tant els de l’Institut Cartogràfic d’Irlanda (Ordnance Survey Ireland) com els que més es fan servir ara, els de Google.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt