Irlanda, setena potència mundial en beguda energètica

Irlanda, setena potència mundial en beguda energètica Secció de begudes energètiques d'un supermercat / Foto: Liffey

Un estudi dut a terme per la consultora Euromonitor International ha revelat que els irlandesos són uns dels que més begudes energètiques consumeixen i que, a més, la cosa va in crescendo perquè l’any passat la venda d’aquest producte va augmentar. Així doncs, no és estrany que Irlanda sigui un dels països amb més obesos de la Unió Europea i és que algunes d’aquestes begudes contenen fins a 17 cullerades petites de sucre.

Segons l’estudi, Irlanda ocupa la setena posició en una classificació encapçalada per Àustria, probablement una conseqüència de ser el lloc de naixement de tota una icona del ram, el Red Bull, la popularíssima marca creada el 1987 per l'emprenedor austríac Dietrich Mateschitz

De tota manera, ja hi ha establiments comercials implantats arreu del territori que han començat a actuar en benefici de la seva clientela més jove, que sol ser la que més consumeix aquesta mena de begudes, i n’han prohibit la venda als menors de setze anys, a l’estil de l’alcohol i del tabac; és el cas de la cadena de supermercats alemanya Aldi i de Boots, la cadena de productes de bellesa i farmàcia.

Curiosament, l’augment del consum no l’ha causat un increment de la pràctica de l’esport sinó que, durant els darrers anys, les begudes energètiques han esdevingut un ingredient imprescindible a l’hora de fer un combinat barrejant-les amb begudes alcohòliques, una tendència molt estesa als pubs i discoteques. De fet, hi ha pubs que asseguren que un terç de la recaptació total prové de la venda de begudes energètiques.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt