La sagnia de personal militar continua sense aturador

La sagnia de personal militar continua sense aturador La patrullera LÉ Samuel Beckett / Foto: Liffey

Ja fa temps que sonen les alarmes a les casernes però la inacció del govern fa que l’exèrcit vagi perdent efectius sense aturador i és que els que se’n van, sigui per jubilació o perquè troben una altra feina amb millors condicions, superen amb escreix els qui s’hi allisten. A més, les campanyes de selecció endegades durant els darrers anys han atret majoritàriament candidats que no són aptes i són rebutjats, fet que suposa que a la majoria de convocatòries no s’omplin totes les vacants disponibles.

Així doncs, els tres braços de l’exèrcit, Army (Terra), Naval Service (Marina) i l’Air Corps (Aire), ja no sumen ni 8.500 efectius; en aquest sentit, segons les dades obtingudes per l’Irish Times, a final de gener n’hi havia 8.390, la xifra més baixa des dels anys setanta del segle passat quan, a causa del conflicte nord-irlandès, que llavors començava a viure els seus anys de plom, va augmentar la contractació de personal.

A més, el nombre d’efectius mínim a fi d’oferir un servei amb garanties és de 9.500, per la qual cosa no es preveu que la situació es recuperi a curt termini. Amb tot aquest panorama no és gens estranya la preocupació dels comandaments militars, que veuen que l’exèrcit, a banda de la manca de personal, tampoc té prou recursos per a garantir la defensa d’Irlanda i l’Air Corps i el Naval Service en són un clar exemple.

En el primer cas, com ja ha quedat demostrat amb els vols d’amagat de bombarders russos per l’Atlàntic, fora de la jurisdicció irlandesa, que no hi ha cap avió de l’Air Corps que els pugui perseguir i s’ha de confiar la tasca als caces de la RAF; en el cas marítim, tot i la compra de noves patrulleres, totes amb noms d’escriptors irlandesos de reconegut prestigi internacional, bona part de la flota cau a trossos i es passa més de temps a les drassanes que no pas patrullant les aigües irlandeses.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt