Cada vespre Dublin Bus ignora els estudiants de la UCD

Cada vespre Dublin Bus ignora els estudiants de la UCD Entrada al campus de Belfield a la UCD, Dublin 4 / Foto: Liffey

El campus que la University College Dublin (UCD) té a la zona de Belfield (Dublin 4) està molt ben comunicat amb el centre de la ciutat, amb parades de línies d’autobús d’alta freqüència, com el 46A i el 145, o de l’11, de freqüència normal; tanmateix, aquesta gran connectivitat s’acaba a partir de les deu del vespre quan, segons denuncien els estudiants, els autobusos no hi paren, una pràctica que ja fa anys que dura.

Per la seva banda i fent front a les queixes rebudes, ara fa unes setmanes que Dublin Bus va justificar aquesta mesura via Twitter dient que, a partir de certes hores, sobretot quan es fa fosc, a les parades del campus de la UCD hi ha comportaments antisocials massa sovint, fet que suposa un risc per a la integritat dels passatgers i que per a la companyia la seguretat dels usuaris està per damunt de tot.

Aquesta argumentació ha estat posada en dubte per Barry Murphy, president del Sindicat d’Estudiants, que ha afirmat que els guardes de seguretat del campus només han estat testimonis d’un incident durant els darrers anys. Murphy considera aquesta situació totalment inacceptable i ha informat que durant les dues setmanes vinents endegaran una campanya per a demanar que els autobusos parin a la UCD.

Evidentment, el fet que els autobusos ignorin les parades suposa un gran inconvenient per als estudiants afectats, sobretot els que viuen més lluny i que no tenen cap més alternativa que agafar un taxi, amb un cost gairebé inassumible per a molts, atès que els seus recursos econòmics són limitats. Amb tot, la UCD s’ha reunit amb Dublin Bus a fi d’intentar trobar una solució.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt