7 de les 12 noves escoles en joc, per a Educate Together

7 de les 12 noves escoles en joc, per a Educate Together L'escola d'Educate Together a Glasnevin, Dublin 11 / Foto: Liffey

El departament d’Ensenyament va anunciar ahir quins serien els gestors, o patrons, de dotze noves escoles que obriran el setembre vinent i el col·lectiu Educate Together, que fa anys que malda per a trencar l’històric monopoli catòlic al sistema escolar irlandès, ha estat el clar guanyador, puix que se n’endú set.

Segons Paul Rowe, d’Educate Together, davant d’un món globalitzat i divers com l’actual, els pares cerquen models educatius en què es tracti tots els infants per igual, independentment de la seva religió, cultura o estatus social. Actualment, Educate Together gestiona 84 escoles primàries i 13 de secundàries.

Així doncs, com va dir ahir Joe McHugh, ministre d’Ensenyament, els pares dels alumnes d’aquestes zones tindran un ventall més ampli a l’hora de decidir quina mena d’ethos escolar volen que rebin els seus fills, tot i que el control catòlic, malgrat les mesures endegades pel govern durant els darrers anys, continua sent gairebé total.

A més, com que la decisió del departament a l’hora d’atorgar el patronatge d’una escola a un col·lectiu concret s’ha fet d’acord amb les preferències dels pares de la zona, s’espera que la decisió d’Ensenyament plagui a la majoria i faci que hi hagi una gran demanda de places als nous centres escolars.

Els altres guanyadors han estat An Foras Pátrúnachta (AFP), que és el patró de la majoria de les escoles que formen part de la xarxa d'ensenyament en gaèlic Gaelscoileanna i que ha aconseguit dues escoles, i tres col·lectius locals, que s’han quedat amb les tres escoles restants.

Els nous centres escolars estan situats als comtats de Dublin (7), Kildare (2), Cork (1), Meath (1) i Wicklow (1). Nou de les escoles tindran vuit classes i tres, les situades a la zona de Dublin i amb una àrea d’influència (catchment area) molt poblada, en tindran setze.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt