A casa del batlle la Guinness brolla sense aturador

A casa del batlle la Guinness brolla sense aturador Una de les entrades a la fàbrica Guinness / Foto: Liffey

Des de fa més de dos segles la Mansion House, la residència oficial de la batllia de Dublin situada a Dawson Street (Dublin 2), i la fàbrica Guinness tenen un acord mitjançant el qual la companyia cervesera més coneguda d’Irlanda proveeix la batllia amb 120 barrils de cervesa negra de manera gratuïta, és a dir, unes 10.560 pintes anuals, que se serveix durant les recepcions que es fan a la Mansion House. L’acord va iniciar-se quan un membre de la família Guinness va ocupar el càrrec de batlle.

De tota manera, sembla que l’inquilí actual de la casa, Nial Ring, ha organitzat unes recepcions amb uns convidats molt assedegats perquè en només sis mesos de mandat ja ha sobrepassat [amb 194 barrils] el límit de cervesa gratuïta, un canvi radical respecte als dos batlles anteriors, el laborista Brendan Carr i el republicà Mícheál Mac Donncha, que durant els sis primers mesos dels seus mandats van requerir 54 i 31 barrils, respectivament.

Ring ho ha justificat dient que a la Mansion House s’hi han organitzat un ampli ventall d’esdeveniments que, globalment, han aplegat unes 16.000 persones, de les quals, 8.000, han estat en actes al vespre, que és quan més cervesa es consumeix. El batlle, que no s’ha amagat per aquest consum desmesurat, ha afirmat que està molt orgullós de la gent de Dublin i que convidar-los a unes pintes és una manera d’agrair-los-ho.

Preguntat sobre l’increment exagerat en el consum de cervesa a la residència oficial de la batllia, Ring ha respost que ell això no ho controla i que no baixa mai al soterrani a mirar com estan els barrils de la black stuff perquè el respecte cap als ciutadans que convida a la Mansion House està per sobre d’aquestes coses.

A més, Ring ha assegurat que els convidats consumeixen cervesa d’una manera responsable, molt sovint relaxadament al so del piano, i que de moment no hi ha hagut ningú que s’hagi entrebancat per les escales i hagi anat a parar a les vies del Luas, que passa per davant de l’edifici. Tampoc s’ha mostrat gaire preocupat per la factura del vi, que s’enfila fins a gairebé 20.000 euros, adduint irònicament que ell és més de cervesa.

Amb tot, el batlle no s’hauria de preocupar perquè Diageo, la casa mare de la fàbrica Guinness, ja s’ha compromès a proveir més cervesa de manera gratuïta, fet que ajudarà a mantenir les reserves plenes fins, pel cap baix, el dia de Sant Patrici. I en cas que la Guinness tanqui l’aixeta i els deixi secs, Ring ja ha anunciat que se cercaria un altre proveïdor.

Font: Dublin Enquirer

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt