La mudança de Protecció de Dades esdevé urgent

La mudança de Protecció de Dades esdevé urgent Fulls informatius sobre Protecció de Dades / Foto: Liffey

La nova i estricta normativa europea sobre protecció de dades, que va entrar en vigor el passat mes de maig, i el fet que la majoria de grans multinacionals de les noves tecnologies tinguin la seva seu a Dublin, convertint Irlanda en el regulador europeu de facto, implica que l’Agència Irlandesa de Protecció de Dades (DPC, Data Protection Commissioner) hagi vist com el volum de feina ha augmentat exponencialment puix que els milers de milions d’usuaris d’empreses com Facebook, Twitter, Linkedin o Google residents fora dels Estats Units depenen de Dublin.

Així doncs, Protecció de Dades s’ha vist obligada a contractar personal i la seva plantilla s’ha triplicat en cinc anys, passant de 40 a 120 treballadors i amb la previsió d’arribar als 160 a final d’any, és a dir, que ja no caben a l’oficina i és per això que l’agència ha demanat una mudança urgent a l’Oficina d’Obres Públiques (OPW), l’ens que s’encarrega de gestionar el parc immobiliari destinat a satisfer la demanda d’espai del sector públic.

Actualment treballen en una oficina situada al número 21 de la georgiana Fitzwilliam Square (Dublin 2) però ja a partir del mes d’abril del 2017 van haver de llogar, temporalment, una planta d’un altre edifici situat al costat del Trinity College (Dublin 2), a fi de fer front a la sobreocupació, això sí, a un cost molt més alt del que seria desitjable. També té una oficina a Portarlington (Comtat de Laois).

De tota manera, l’OPW és força coneguda per la seva gestió una mica caòtica de les oficines disponibles i la demanda de la DPC no n’ha estat cap excepció. En aquest sentit, sembla que les dues entitats no es posen d’acord a l’hora de trobar una nova casa i la DPC ha mostrat la seva frustració pel fet que l’OPW li denegui, un cop rere l’altre, l’assignació d’oficines que la DPC creu que encaixen perfectament amb les seves necessitats.

Per la seva banda, l’OPW s’ha defensat dient que la situació actual al mercat d’oficines de Dublin, on no hi ha gaire oferta per a empreses o organismes que necessitin allotjar centenars de treballadors en un mateix lloc, és un repte força difícil. Amb tot, s’espera que, pel cap baix, la DPC no disposi d’oficines noves fins a final d’any o principi de l’any vinent.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt