Els errors policials fan que els joves se sentin impunes

Els errors policials fan que els joves se sentin impunes El fanalet de la Garda / Foto: Liffey

Aquests darrers dies una comissió parlamentària ha estat debatent una moció presentada pel Fianna Fáil després que ara fa un mes es publiqués un informe de la Garda revelant que no s’havia investigat degudament milers de delictes comesos per menors. En aquest sentit, entre el 2010 i el 2017 hi va haver 3.500 menors, la majoria coneguts per la Garda, que no van haver de respondre davant la justícia malgrat haver comès un total de 8.000 delictes, alguns dels quals greus, de caràcter sexual.

Amb aquestes dades a la mà, Róisín Shortall, diputada dels Social Democrats, ha alertat que hi ha una creixent sensació de manca de llei que fa que les bandes del crim organitzat, sobretot les que es dediquen al tràfic de droga, facin servir menors per a les seves activitats il·legals. A més, com que els joves saben que molt probablement no els passarà res, n’hi ha alguns que es consideren immunes a la llei i actuen en conseqüència.

Per la seva banda, Jim O’Callaghan, portaveu de Justícia de l’opositor Fianna Fáil, ha denunciat que els joves d’avui estan totalment exposats a la pornografia, amb un ampli ventall de continguts fàcilment accessibles a la xarxa, i que això té un impacte molt significatiu en el desenvolupament sexual dels nois.

Tanmateix, tot i la gravetat de l’afer i amb tota l’alarma social que va generar, el govern ja ha dit que no acceptarà la moció del Fianna Fáil, que tenia l’objectiu de depurar responsabilitats a la Garda, això sí, demanarà una explicació als responsables policials sobre la raó per la qual no es va investigar aquests 3.500 joves delinqüents.

La decisió del govern de no depurar responsabilitats al cos policial podria voler intentar de recuperar la reputació de la institució, que durant els darrers anys s’ha vist involucrada en diversos escàndols com perdonar d’amagat la retirada de punts del carnet de conduir a gent amb influències o el desgavell a l’hora de comptar el nombre de tests d’alcoholèmia duts a terme, fruit d’errors a l’hora de comptabilitzar-los.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt