La Garda ensenyarà a parlar anglès a policies forans

La Garda ensenyarà a parlar anglès a policies forans Preguntes dels alumnes al professor / Foto: Liffey

Sembla que l’Escola de Policia de Templemore (Comtat de Tipperary) vol generar uns ingressos extra i ha obert una nova línia de negoci: ensenyar a membres de cossos de seguretat estrangers a parlar anglès com un policia. El curs, que no anirà a càrrec de la Garda sinó d’un proveïdor extern que cobrarà 15.000 euros pel servei, tindrà una durada de tres setmanes i hi haurà trenta places disponibles.

Un dels objectius del curs és la millora en la comunicació entre els diferents cossos policials europeus que, si bé es comuniquen majoritàriament en anglès, no sempre utilitzen el mateix llenguatge, un fet que repercuteix negativament en el flux d’informació entre policies, amb el risc que això pot suposar a l'hora de lluitar contra les bandes internacionals. Així doncs, s’ensenyarà terminologia específicament policíaca aplicable als diferents contextos en què es troben els policies quan duen a terme la seva feina.

A més, la Garda aprofitarà que el curs es fa a Irlanda per a ensenyar als visitants la història del cos, la seva manera de patrullar i d’interactuar amb els ciutadans, els trets bàsics del sistema judicial irlandès així com temes més generals relacionats amb l’Europol, la Interpol i el crim organitzat, tant l’internacional com el més nostrat. Fins i tot, un dia podrien anar d’excursió al Tribunal de Justícia de Dublin.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt