Crida nadalenca a donar sang, un regal que no té preu

Crida nadalenca a donar sang, un regal que no té preu Centre de donació de l'IBTS a D'Olier Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Sempre que hi ha un període de temps amb algun esdeveniment especial que atrau l’atenció de la majoria de la població, com ara el Nadal o a l’estiu els Jocs Olímpics, un Mundial o una Eurocopa, les donacions de sang baixen en picat, fet pel qual el Servei Irlandès de Transfusió de Sang (IBTS) es veu obligat a fer una crida a la desesperada.

Així doncs, aquesta campanya nadalenca no ha estat cap excepció i l’IBTS ha demanat d’apropar-se a algun dels seus centres entre compra i compra, assegurant que la sang és un regal que no té preu. A més, durant els dies vinents, del diumenge 16 de desembre al diumenge 6 de gener, hi haurà més punts d’atenció als donadors.

Segons Paul McKinney, directors d’Operacions de l’IBTS, aquests períodes de distracció general suposen un autèntic repte perquè la gent no hi pensa però, per contra, la demanda de sang per part dels hospitals és constant. En aquest sentit, McKinney ha explicat que cada dia es fan unes 200 transfusions de sang.

Una curiositat de la manera de fer de l’IBTS és que al cap d’una setmana d’haver donat sang, el donador rep un missatge de text al mòbil amb el nom de l’hospital on l'han enviada. A més, un cop feta la donació, es pot anar al bar a menjar tota mena de xocolatines i beure begudes ensucrades a fi de recuperar forces i de tant en tant s'hi pot trobar algun veterà que explica que, fa molts anys, et donaven una pinta de Guinness.

Més informació a www.giveblood.ie

Torna a dalt