El Trinity College vol aprofitar fins al darrer centímetre

El Trinity College vol aprofitar fins al darrer centímetre Façana del Trinity a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

El campus del Trinity College és al bell mig de Dublin i això, com a qualsevol universitat que vulgui créixer, li suposa un problema a l'hora d'expandir-se, puix que si bé quan es va fundar ara fa 462 anys tot el seu voltant eren camps, ja fa molt de temps que tot és zona urbana, per la qual cosa, en cas de voler créixer ho ha de fer dins de l'actual perímetre, amb la dificultat afegida d'haver de parar atenció a preservar el gran patrimoni arquitectònic existent.

Així doncs, el pla director del Trinity ha cercat per tot el campus, centímetre a centímetre, una mica d'espai per a poder encabir-hi nous edificis que adaptin la institució als temps moderns. En aquest sentit, actualment hi ha endegats projectes amb un valor global de 230 milions d'euros, repartits entre renovació d'edificis actuals i construcció de nous, dins i fora del campus principal; en aquest segon cas, es tracta sobretot d'edificis destinats a l'allotjament d'estudiants a fi d'alleujar el greu problema de manca d'habitatge que pateix la capital irlandesa.

Segons Veronica Campbell, directora d'Innovació Estratègica al Trinity, la universitat ha de conservar el seu llegat històric però també ha d'adaptar-se als temps moderns i a les necessitats dels estudiants d'avui, molt diferents a les de fa unes dècades. Una de les propostes de Campbell amb relació a l'espai disponible fa referència a les biblioteques, que creu que haurien de tenir més espai destinat als usuaris més que no pas als llibres, sobretot tenint en compte la tecnologia digital disponible actualment.

Per la seva banda, el doctor Patrick Prendergast, degà del Trinity College, també assegura que una millor gestió de l'espai milloraria la situació a la universitat, que en alguns aspectes és víctima dels seus quatre segles i mig d'història.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt