El menjar servit als hospitals millorarà l'any vinent

El menjar servit als hospitals millorarà l'any vinent Exterior del Saint James's Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

Ja se sap que el menjar que se serveix als hospitals no ha estat mai del grat dels pacients però això podria canviar l'any vinent amb el pla que el govern vol implementar després que l'Autoritat per la Informació i la Qualitat Sanitàries (HIQA), un ens públic que s'encarrega de controlar la qualitat del servei al sector sanitari, visités quaranta-dos hospitals i hi fes una avaluació del menjar que s'hi servia, una mica a l’estil de les estrelles Michelin.

Els primers hospitals a rebre la visita de l'HIQA van causar una molt bona impressió però a mesura que avançava la investigació la cosa va començar a confirmar el tòpic del menjar d'hospital. En aquest sentit, la pobresa nutricional d'alguns menús i la deixadesa a l'hora de cuinar el menjar van ser les queixes més habituals. L'alarma va saltar quan una pacient de l'hospital maternal de The Coombe va penjar a les xarxes una foto amb unes patates socarrimades.

Un altre problema és el de la hidratació i és que la investigació de l'HIQA va determinar que en molts hospitals l'accés a l'aigua no estava assegurat, sobretot a Urgències, on els pacients sense opcions de moure's no podien arribar fins al dispensador ni se'ls oferia aigua de manera rutinària.

El pla consistirà a millorar l'experiència gastronòmica als hospitals, diversificant els menús i millorant-ne l'aspecte nutricional, tant els destinats als pacients com els dels restaurants per a visitants i treballadors. També s'ampliarà l'horari de servei puix que, ara, depenent de l'hora, no hi ca cap possibilitat de menjar un plat calent i en cas de tenir gana s'ha d'anar a l'exterior o comprar alguna cosa en una màquina de vending.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt