Dublin gastarà 1,6 milions per a netejar el terra de xiclets

Dublin gastarà 1,6 milions per a netejar el terra de xiclets Un xiclet enganxat al terra / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin ha convocat un concurs públic per a netejar el terra de la capital de xiclets i és que si bé els infractors s’enfronten a multa de 150 euros en cas de ser enxampats llençant un xiclet a terra, només cal fer una volta pels carrers més cèntrics de la ciutat per veure que l'amenaça de multa no acaba de dissuadir alguns amants de mastegar goma. De tota manera, potser per les nombroses i vistoses campanyes dels darrers anys, sembla que el problema ha minvat una mica respecte al passat, quan algunes voreres tenien una gran quantitat de punts blancs.

El contracte té un valor d'1,6 milions d’euros més IVA (23%) i una durada de tres anys. L'empresa que dugui a terme la neteja s'haurà de centrar en els carrers del centre, sobretot els que són d'ús exclusiu per a vianants que, evidentment, són els que tenen més xiclets enganxats a terra.

El modus operandi de les empreses especialitzades en aquesta tasca sol consistir a aplicar un detergent que desintegra el xiclet i posteriorment aplicar-hi aigua a pressió; en cas que el xiclet es resisteixi, s'aspira amb una màquina de gran potència capaç de xuclar uns 700 xiclets per hora.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt