Com cada tardor, tornen els habituals retards del tren

Com cada tardor, tornen els habituals retards del tren El DART a Howth, nord de Dublin / Foto: Liffey

Cada tardor és la mateixa història i els usuaris del transport públic, sobretot del tren, pateixen més retards que d'habitud; l'explicació és ben senzilla i és que el problema afecta la majoria de països en què hi ha arbres caducifolis. Bàsicament, que quan les fulles cauen a la via, creen una superfície lliscant que fa que el temps que tarda un tren a frenar sigui més llarg, per la qual cosa, quan els combois s'aproximen a una estació han de començar a frenar abans del que sol ser normal durant la resta de l'any.

D'altra banda, Iarnród Éireann ha afirmat que durant els darrers tres anys el nombre d'usuaris ha augmentat un 10%, fet que ha provocat alguns problemes de capacitat a les hores punta, tot i que la companyia ferroviària ha assegurat que a final de novembre tots els combois en hora punta es compondran de vuit vagons, que tindran una capacitat global de 1.300 passatgers.

De fet, Iarnród Éireann opera a plena capacitat i segons Anne Graham, directora general de la National Transport Authority (NTA), ha reconegut que un augment de vagons és absolutament indispensable, tot i que a curt termini no és fàcil d'aconseguir-ne per la singularitat de la xarxa ferroviària irlandesa, amb un ample de via diferent de la majoria de països europeus.

En aquest sentit, Graham ha assegurat que com a molt d'hora no serà fins al 2020 quan hi haurà disponibles més vagons, que es compraran nous o es llogaran a operadors del Regne Unit. Es calcula que durant els deu anys vinents es necessitaran uns 300 vagons addicionals, una xifra que representa un augment de gairebé un 50% respecte als 629 vagons disponibles actualment. L'altra opció és de restaurar els 28 vagons ara en desús, que anteriorment va desestimar-se per l'alt cost que representava, uns trenta milions d'euros.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt