Crisi a l’exèrcit, que ja té menys de 9.000 efectius

Crisi a l’exèrcit, que ja té menys de 9.000 efectius La LÉ Samuel Beckett als Quay de Dublin / Foto: Liffey

Ja fa temps que el nombre d'efectius de l'exèrcit va minvant fruit de les gens interessants condicions laborals, sobretot en termes de salari i d'horari, que fa que molts reclutes potencials decideixin de fer alguna altra feina més ben pagada, cosa no gaire difícil ara que ha tornat la bonança econòmica. A més, també hi ha membres ja formats que se'n van, atès que estan molt ben valorats al sector privat per les empreses de seguretat.

Així doncs, segons les dades facilitades pel govern arran d'una pregunta parlamentària formulada pel diputat Jack Chambers, de l'opositor Fianna Fáil, a dia 30 de setembre els efectius disponibles eren de 8.989, quan un any abans n'eren 9.219. Els efectius actuals es reparteixen entre 7.247 a Terra, 1.022 al Servei Naval i 720 a la Força Aèria.

Amb tot, aquesta xifra suposa baixar del llindar dels 9.000, el nombre que es considera mínim per a funcionar amb garanties, tot i que el nombre òptim es considera que hauria de ser al voltant dels 9.500. Durant els primers nou mesos d'enguany hi ha hagut 414 nous reclutes, que no poden cobrir un nombre superior de baixes, tant per abandonament com per jubilació.

Pel que fa a l'impacte de la manca de personal durant els darrers mesos, el Servei Naval ha hagut de cridar membres de la reserva a fi de tenir totes les posicions d'una tripulació cobertes i poder salpar però en alguna ocasió ni així n'hi ha hagut prou, fet que ha provocat que algunes patrulleres hagin hagut de romandre a port. També ha hagut de reduir la seva activitat la Força Aèria, que en diverses ocasions no ha trobat personal disponible per a fer patrulles rutinàries, sobretot de control marítim a l'Atlàntic.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt