El pla antimarea de Clontarf apunta a serial sense fi

El pla antimarea de Clontarf apunta a serial sense fi Efectes d'un temporal a Clontarf, Dublin 3 / Foto: Liffey

Sembla que el serial generat pel pla de defensa contra la marea projectat al barri de Clontarf (Dublin 3) continuarà acumulant capítols i és que la visió de l'ajuntament està als antípodes de la dels veïns; en aquest sentit, l'any 2008 el consistori va obtenir el permís urbanístic per a construir un mur de fins a 2,75 metres d'alçada situat a la línia de la costa, que aturaria els temporals més forts, però per contra, els veïns no volen perdre la vista panoràmica sobre la meitat nord de la badia de Dublin, malgrat que alguns temporals històrics, com el de febrer del 2002 i el d'octubre del 2004, van causar estralls al barri, tant a habitatges com a comerços.

Així doncs, després de rebre unes 2.000 al·legacions en contra, l'any 2011 l'ajuntament va cedir una mica i va proposar un mur de 2,17 metres, l'alçada mínima permesa per An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, en l'aprovació del projecte inicial. Tanmateix, aquesta alçada tampoc va convèncer els veïns de Clontarf i l'ajuntament va haver de refer tot el projecte, fet que l'ha encarit uns sis milions d'euros, passant dels quatre milions inicials fins als deu previstos ara.

El darrer disseny preparat per l'ajuntament preveu de construir un mur d'entre menys d'un mentre i 1,6 metres d'alçada i no a la línia de la costa sinó al mig del passeig marítim, equidistant amb la carretera i amb l'aigua. En cas de fort temporal, aquesta solució intermèdia deixaria 400 propietats en situació de risc elevat d'inundació. En principi, el mur que hi ha actualment (dreta de la foto) hauria de reduir l'energia de les onades, que serien aturades amb el mur de nova construcció situat al mig del passeig.

Les obres de construcció afectarien l'ús del passeig marítim, la distribució del qual, amb gespa, carril bici i carril per a vianants, data de mitjan anys noranta i s'hauria de refer. Pel que fa a la defensa enfront dels temporals, fins que les obres no estiguin enllestides es faran servir els sacs de sorra grocs que fins ara han aturat amb més o menys fortuna els embats dels darrers temporals.

Aquest nou tram tindrà una llargada de 3,3 km i anirà des del Pont de Fusta, que duu a Bull Island, fins a l'Alfie Byrne Road. De moment ja s'ha construït el tram de 2 km des del Pont de Fusta cap al nord, fins a la zona de davant del Saint Anne's Park, i les obres no van estar exemptes de controvèrsia perquè un cop acabades els veïns van denunciar que el mur era 30 centímetres més alt del que els havien promès inicialment, per la qual cosa s'ha hagut de reduir, afegint més cost al projecte.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt