A Airbnb van deixar la porta massa oberta

A Airbnb van deixar la porta massa oberta La protesta de Take Back the City a Airbnb / Foto: TBTC via FB

Com ja informàvem ahir, durant aquest cap de setmana se celebra l'Open House, una iniciativa que permet de veure l'interior de diversos edificis que habitualment no estan oberts al públic. A les primeres edicions la majoria d'edificis participants eren més que centenaris però, darrerament, l'Open House ha començat a incloure edificis molt moderns gràcies a les grans multinacionals de les noves tecnologies amb seu europea a Dublin, com enguany ha estat el cas de Twitter o Airbnb.

Tanmateix, en el segon cas, sembla que van deixar la porta massa oberta i això va ser aprofitat per uns cinquanta activistes de Take Back the City (TBTC, Recuperem la Ciutat), un col·lectiu creat recentment i que agrupa diverses entitats que lluiten contra el problema de la manca d'habitatge, tan ajudant els sense sostre i famílies desnonades com denunciant empreses que agreugen el problema, sobretot els fons voltor, que campen alegrement aprofitant una legislació molt feble, o les plataformes com Airbnb.

Els activistes van entrar en grups petits a fi de no aixecar sospites. Després van començar el tour per l'edifici de la mà d'un arquitecte, que anava explicant la història de l'edifici, amb passat industrial però ara reconvertit en unes modernes oficines. Un cop van arribar a l'atri central, un activista va preguntar sobre el paper d'Airbnb en la crisi d'habitatge i a partir d'aquell moment va començar la protesta, que va durar una hora i mitja, temps durant el qual van desplegar una pancarta i van cridar proclames contra l'empresa.

Segons TBTC, a Dublin, a final d'agost només hi havia 1.329 habitatges de lloguer anunciats a daft.ie, la web de referència al sector immobiliari, mentre que a Airbnb hi havia 3.165 habitatges anunciats a la seva plataforma, una situació que en algunes zones de Dublin TBTC ha titllat d'autèntica colonització i és per això que el col·lectiu demana la prohibició total d'aquesta pràctica a la ciutat, més que no pas la seva regulació, perquè aquesta segona opció ja ha fracassat a Berlin o Amsterdam.

A més, TBTC ha denunciat la inacció del govern, que sembla que no vol molestar les grans multinacionals que s'han instal·lat a Irlanda, com ja s'ha vist en l'afer de les ajudes a Apple, i ha detallat unes propostes que segons ells, haurien de solucionar el problema: comprar tots els solars i habitatges buits per a convertir-los en habitatge social, prohibir els desnonaments i limitar el preu màxim del lloguer al 20% dels ingressos del llogater, amb un topall de 300 euros mensuals per habitació.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt