Austràlia deporta 636 irlandesos en només vint mesos

Austràlia deporta 636 irlandesos en només vint mesos Fulletons sobre feina a Austràlia / Foto: Liffey

A mitjan segle XIX milers d'irlandesos condemnats per tota mena de delictes, o fins i tot per raons polítiques, van ser deportats a Austràlia; per contra, ara sembla que la cosa va a l'inrevés, segons revelen les dades facilitades pel departament d'Interior australià a la televisió pública RTÉ. En aquest sentit, durant els vint mesos que van del gener del 2017 fins al passat mes d'agost, el país dels cangurs va enviar de tornada cap a casa 636 irlandesos.

Tanmateix, a diferència del que passava fa dos-cents anys, ara en la majoria dels casos el motiu de la deportació no és haver comès un delicte greu sinó que més aviat ha estat un tema de visat, amb alguns individus allargant l'estada més enllà de la data de venciment.

Més concretament, bona part dels deportats són irlandesos que havien entrat a Austràlia amb el Visat 457, un permís que s'atorgava a persones que tinguessin una formació en oficis en què temporalment hi havia més feina que no pas treballadors. La durada era de dos a quatre anys i s'havia de rebre el “patrocini” d'una empresa.

Amb tot, el govern australià ha acabat suprimint el Visat 457 després d'haver constatat que se n'ha abusat i és que si bé amb la normativa a la mà aquest visat només era per a oficis amb escassetat de mà d'obra local, moltes empreses ho han aprofitat per a importar treballadors de països que passaven per una crisi o on no hi havia gaires oportunitats i que solien conformar-se amb uns salaris més baixos que els treballadors australians.

Font: Irish Independent

Torna a dalt