Darrera missa a la gran església de Finglas West

Darrera missa a la gran església de Finglas West Església de l'Anunciació a Finglas West, Dublin 11 / Foto Church of the Annunciation via FB

La missa d'avui a les onze del matí serà la darrera que se celebri a l'Església de l'Anunciació, situada al barri de Finglas West (Dublin 11) i que amb una capacitat per a 3.500 persones és una de les més grosses d'Irlanda. La cerimònia serà oficiada per Diarmuid Martin, Arquebisbe de Dublin que, probablement, a l'estil d'Enric IV de França amb París, ha pensat que l'ocasió bé valia una missa.

L'església va ser inaugurada l'any 1967 en una època en què el gran creixement demogràfic de la capital irlandesa sumat al ferri control que el catolicisme exercia sobre la societat feia que fossin necessaris grans temples; en aquest sentit, al mateix temps que a Finglas West també van erigir-se les grans esglésies d'Artane i Donnycarney (ambdós a Dublin 5). Segons expliquen els parroquians més veterans de Finglas, al principi no s'hi cabia i n'hi havia alguns que hi anaven molt més d'hora a fi de poder seure.

De tota manera, la secularització de la societat ha fet que les misses no congreguin tanta gent com antany ni tampoc hi ha la implicació de la comunitat local que hi havia abans, per la qual cosa ara n'hi ha molts que només hi van per batejos, comunions, casaments o funerals. Així doncs, moltes parròquies no poden fer front als alts costos de manteniment, sobretot la calefacció a l'hivern però també pels problemes estructurals causats pel pas del temps.

Amb tot aquest panorama, algunes esglésies han començat a prendre mesures, com és el cas de l'Anunciació de Finglas West, que va consultar els parroquians sobre el futur de l'església i es va arribar a la conclusió que la millor opció era de fer-ne una de nova però més petita, adaptant-se a les necessitats actuals.

Durant les setmanes vinents començarà la demolició de l'església i al seu lloc se n'hi construirà una altra de molt més petita, amb capacitat per a 350 feligresos. També hi haurà dependències a disposició dels parroquians, com sales de reunió i d'activitats per a la gent gran, a banda d'una oficina pastoral per al capellà.

Durant el temps que duri la demolició de l'església actual i la construcció de la nova, els actes religiosos es repartiran per altres llocs de Finglas en funció del tipus de cerimònia: les misses normals es faran a una sala de l'escola Sant Feargal, els funerals i els casaments a l'església de Sant Canici i els batejos a l'església de Sant Finian.

Font: Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt