4.000 usuaris a l'any no troben el cotxe a l'aeroport

4.000 usuaris a l'any no troben el cotxe a l'aeroport Escena molt habitual a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Ja se sap que amb la pressa per no perdre el vol n'hi ha uns quants que no paren atenció a l'hora d'aparcar al pàrquing de l'aeroport i a la tornada, trobar el cotxe esdevé un autèntic malson. Això és el que revelen les dades facilitades per l'aeroport de Dublin: cada dia hi ha unes 11 persones, o 4.000 a l'any, que requereixen l'ajuda del personal que treballa a l'aparcament, xifra que representa un de cada 170 usuaris.

El problema afecta sobretot el pàrquing de llarga durada, probablement per dues raons òbvies: la primera és que és immens -hi ha 18.600 places dividides en tres zones de color diferent-, i la segona és que com és de llarga durada és més fàcil d'oblidar el lloc on es va deixar el cotxe perquè ja han passat uns quants dies; a més, en aquest cas la situació s'agreuja si el viatge ha estat per vacances i s'ha desconnectat totalment.

La pauta sempre és la mateixa: després d'entre 20 i 45 minuts intentant de trobar el cotxe, l'usuari, cansat de fer voltes i més voltes i al final veient tots els cotxes gairebé iguals, demana ajuda. Una de les maneres més ràpides de saber on és el cotxe és mitjançant el tiquet, que inclou el dia i l'hora d'entrada a l'aparcament, informació a partir de la qual es pot fer un seguiment de l'itinerari realitzat aquell dia gràcies a les gravacions realitzades per les càmeres de seguretat.

De tota manera, els responsables de l'aeroport, potser cansats d'anar amunt i avall cercant cotxes o de fer el seguiment per vídeo, han ideat un sistema que consisteix a col·locar unes tires -com les que es posen a les maletes que es facturen- a les parades de l'autobús que trasllada els passatgers cap a la terminal, on els usuaris poden escriure la zona i la fila; n'hi ha de tres colors, que coincideixen amb el color de la zona on hi ha la parada i on, en principi, s'ha aparcat el cotxe.

Per als més moderns, l'aeroport ofereix una solució high-tech; segons explica Siobhán O'Donnell, portaveu del Dublin Airport, l'aplicació mòbil de l'aeroport permet de geolocalitzar la plaça d'aparcament i un cop es torna del viatge, aquesta aplicació et guia cap al cotxe.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt