El papamòbil de l'any 1979 torna als carrers de Dublin

El papamòbil de l'any 1979 torna als carrers de Dublin Joan Pau II al papamòbil el 1979 / Foto: Dublin City Archive

Coincidint amb la imminent arribada aquest dissabte vinent del Papa Francesc a Irlanda, que acabarà amb una absència que durava des de la multitudinària visita que Joan Pau II va fer la tardor del 1979, el Museu Nacional de Cera ha “ressuscitat” el papamòbil que en aquella ocasió va dur el Papa amunt i avall.

El vehicle va ser donat al museu, que durant molts anys el va llogar per a festes i celebracions, essent la clientela més habitual els participaven en comiats de solter, però quan el museu es va haver de mudar l'any 2006, anant de Granby Row (Dublin 1) a College Green (Dublin 2), el van desmuntar peça per peça. Ara no fa gaire el museu es va mudar un altre cop i actualment està situat a Westmoreland Street (Dublin 2).

Amb tot, ara fa uns dos anys, coincidint amb l'anunci de la visita del Papa Francesc, el museu el va començar a muntar i li ha tornat la glòria d'antany, recuperant la majoria d'elements originals del 1979, inclòs el seient del Papa. Una de les poques coses que no és original és el camió sobre el qual hi ha l'habitacle.

De tota manera, en aquesta ocasió el Papa Francesc no hi pujarà quan s'hagi de desplaçar d'una banda a l'altra durant el seu periple de trenta-sis hores sinó que anirà amb un Škoda Rapid proveït pel Grup Volkswagen, que és un dels patrocinadors oficials de la Trobada Mundial de les Famílies.

Per la seva banda, Ed Coleman, director general del Museu Nacional de Cera, ha explicat que, a partir d'ara, The Hope Mobile (el Cotxe de l'Esperança), que és com han rebatejat el vell papamòbil, estarà disponible per a ONG's, que el podran fer servir com a reclam a l'hora de recaptar fons per a les seves causes, i durant aquests dies ja ha fet uns tombs pels carrers de Dublin amb les figures de cera de Joan Pau II i de Francesc a la petita terrassa frontal del vehicle.

Font: RTÉ i The Journal.ie

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt