El Servei Naval perd atractiu entre els més joves

El Servei Naval perd atractiu entre els més joves La patrullera LÉ Samuel Beckett / Foto: Liffey

Greu crisi de manca de personal al Servei Naval, que s'ha vist obligat a cridar els reservistes a fi d'assegurar-se que la plantilla no caigui per sota del nombre considerat mínim per a realitzar les tasques dins d'un límit de seguretat. De tota manera, ni amb els reservistes se soluciona el problema i darrerament, segons les necessitats del moment, s'ha traslladat personal d'un vaixell a un altre per tal de cobrir totes les posicions que componen una tripulació.

A més, sembla que el problema no se solucionarà a curt termini puix que en els processos de selecció hi participa un nombre molt baix de candidats, amb l'agreujant que molts no estan preparats físicament i d'altres que hi han mostrat el seu interès no es presenten a les proves físiques o mèdiques.

En aquest sentit, el procés de selecció de l'any passat només va aconseguir vint-i-sis candidats aptes dels quaranta-vuit que es necessitaven per a una promoció normal i la setmana passada, de les seixanta-cinc persones que tenien hora per a realitzar unes proves mèdiques o físiques només s'hi van presentar sis.

Segons la PDForra, una organització que representa el personal militar, a l'hora d'atraure el grup de joves d'entre 18 i 25 anys l'exèrcit competeix amb altres forces de seguretat, com la Garda o el Servei de Presons, on el salari, les condicions laborals i l'horari són molt millors. Això no només fa que els joves no se sentin atrets pel Servei Naval sinó que també ha suposat un èxode dels que hi treballen cap a la Garda o Presons.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt