Els barris rics són els que més aigua consumeixen

Els barris rics són els que més aigua consumeixen Panell demanant d'estalviar aigua / Foto: Liffey

En el marc del llarg període de sequera que travessa Irlanda, amb més de dues setmanes sense ploure i amb la temperatura màxima per sobre dels 25 graus, l'Oficina Central d'Estadística (CSO) ha presentat un informe sobre el consum d'aigua per zones a partir de les dades extretes l'any 2015 dels comptadors instal·lats per Irish Water quan es preveia de cobrar un rebut de l’aigua.

En aquest sentit, els que més aigua van consumir van ser els residents dels barris situats a Dublin 6, una zona que inclou Milltown, Ranelagh, Rathmines i Rathgar, i que en termes immobiliaris és de les més cares de la ciutat. El consum mitjà diari a Dublin 6 va ser de 488 litres, molt per sobre dels 373 litres de mitjana a tot Dublin.

En segona posició hi va figurar Dublin 4, considerat el lloc més car de la zona més urbana de la capital i on hi ha la majoria d'ambaixades; els veïns de Ballsbridge i Donnybrook van consumir una mitjana de 459 litres diaris, probablement regant el gran jardí tan típic dels casalots que hi ha en aquests barris, a banda de mantenir el luxós cotxe ben lluent.

A l'altra banda de la classificació hi ha Dublin 12, amb barris de classe treballadora i amb jardí petit i una mica deixat com Bluebell, Crumlin, Drimnagh i Walkinstown, on només van consumir una mitjana de 314 litres diaris.

Amb tot, continuen les conseqüències de la sequera, la calor i el temps assolellat; a banda de les restriccions d'aigua i de la prohibició de fer servir la mànega, hi ha hagut uns quants infants que han hagut d'anar a l'hospital infantil de Temple Street per cremades a la pell i una fàbrica de bombons del comtat de Kerry ha aturat la producció durant tres dies perquè la xocolata se'ls desfeia.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt