Fa tanta calor que fins i tot es fonen les carreteres

Fa tanta calor que fins i tot es fonen les carreteres Roda empastifada d'asfalt al comtat de Mayo / Foto: Garda Checkpoints Galway via FB

Un país que no està habituat a veure que el termòmetre superi els 20 graus en qualsevol dia d'estiu és evident que ho passa força malament quan la temperatura supera els 30 graus, com és el cas d'algunes zones d'Irlanda durant aquests dies, amb l'agreujant que, segons Met Éireann, l'episodi canicular durarà com a mínim deu dies més, amb tots els problemes que això comporta.

En aquest sentit, Irish Water ja anunciat que està seguint l'evolució del nivell dels dipòsits d'aigua i que a no ser que es redueixi el consum s'haurà de començar a fer restriccions, atès que la infraestructura actual no està pensada per a períodes de sequera, és a dir, que no hi ha grans embassaments sinó més aviat dipòsits d'aigua que, d'altra banda, ja solen operar al límit fins i tot en situacions meteorològiques normals.

Un altre problema de la calor és que algunes carreteres s'estan fonent, literalament. És el cas del comtat de Mayo, on els operaris del County Council fan mans i mànigues a fi de salar la xarxa viària del comtat, exactament la mateixa tècnica que la que es fa servir a l'hivern per a evitar que es glaci l'asfalt. Les autoritats de trànsit han demanat molta precaució als automobilistes perquè conduir sobre l'asfalt fos és molt perillós i han penjat unes fotos d'una roda empastifada d'asfalt per a il·lustrar-ho.

Amb tot, sempre hi ha qui facilita les coses i en aquest cas cal mencionar Iarnród Éireann, que a la Kent Station de Cork ha ofert gratuïtament ampolles d'aigua als deshidratats usuaris, col·locant-les de manera ben visible a sobre de les màquines validadores. Per aquesta estació hi passen diàriament uns 155.000 passatgers.

Font: Irish Examiner

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt