Perdoni, el premi contra el menjar ràpid com el tenim?

Perdoni, el premi contra el menjar ràpid com el tenim? Una hamburguesa greixosa / Foto: Liffey

Fa unes setmanes el Wicklow County Council va decidir de crear una zona d'exclusió de 400 metres al voltant d'escoles, zones de joc i espais d'esbarjo per a infants prohibint-hi l'obertura d'establiments de menjar ràpid, un fet que li va suposar de rebre un premi entregat per l'Associació per l'Estudi de l'Obesitat.

La mesura, anomenada Objective RT17, va arribar després de mesos de pressió per part del col·lectiu No Fry Zone 4 Kids, que es va apuntar la primera victòria quan va evitar que la cadena nord-americana de menjar ràpid McDonalds obrís un local a trenta metres de tres escoles de Greystones.

De tota manera, l'alegria a casa dels detractors del menjar greixós i amb calories a dojo no ha durat gaire i el mateix County Council ha atorgat una llicència a un establiment de menjar ràpid xinès al mateix centre comercial de Lidl on es va prohibir l'obertura del McDonalds, tot i que en aquest cas la ubicació queda a 125 metres de les escoles.

Això ha provocat la indignació de No Fry Zone 4 Kids que, de la mà del seu president, Philip Moyles, ha criticat la doble moral de l'administració local de Wicklow contravenint les seves pròpies normes, probablement preocupant-se més pels ingressos via tributs que pugui generar el negoci que no pas la salut alimentària de la població infantil.

Moyles ha assegurat que no es quedaran de braços plegats i ja han presentat una al·legació a An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, a banda de demanar al ministre de Sanitat, Simon Harris, que és del mateix districte electoral on hi ha Greystones i que va donar suport a la campanya de No Fry Zone 4 Kids, que implementi la mesura a tot el país.

Per la seva banda, el Wicklow County Council ha explicat que una de les condicions per a atorgar la llicència és que l'establiment no pot obrir abans de les cinc de la tarda, una hora en què normalment les escoles ja han tancat.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt