Creix el nombre d'incidents a la xarxa ferroviària

Creix el nombre d'incidents a la xarxa ferroviària Avís per a consumidors de begudes alcohòliques / Foto: Liffey

Dermot O'Leary, secretari general del sindicat NBRU, que té una forta implantació entre ferroviaris, ha denunciat l'augment del comportament antisocial que hi ha hagut a la xarxa de trens durant els darrers anys i que han fet que viatjar-hi no sigui segur. La denúncia d'O'Leary arriba com a resposta a l'emissió del programa RTÉ This Week, que ha informat que en només dos anys els incidents en trens o estacions han augmentat un 43%.

Les xifres disponibles revelen que l'any 2017 hi va haver més de 1.000 incidents i que enguany ja se n'han produït 700; per contra, l'any 2016 n'hi va haver 492. Pel que fa al tipus d'incident, n'hi ha per a tots els gustos, tot i que els més habituals són els que causen danys al parc mòbil o les baralles entre gent que s'ha passat de frenada amb l'alcohol.

També reben els empleats d'Iarnród Éireann que treballen a la primera línia de front, que solen ser víctimes d'actituds agressives, amb l'agreujant que alguns agressors graven els empleats amb la càmera del mòbil i després ho pengen a les xarxes. Malgrat que des de principi del 2017 només es té constància de vint incidents amb empleats, la xifra real podria ser molt més alta perquè com ja ha esdevingut un fet habitual, molts casos no es denuncien i no queden comptabilitzats.

Segons un treballador que vol romandre en l'anonimat, la situació va començar a empitjorar arran de les retallades de plantilla, que van obligar la companyia a reduir el personal a les estacions, algunes de les quals han quedat sense ningú, i això dóna carta blanca als incívics, que poden campar alegrement sense ser aturats.

Segons O'Leary, s'ha arribat a un punt en què alguns treballadors han començat a refusar de treballar en certes línies i estacions i ha alertat que no fer res no és cap opció, per la qual cosa ha convidat Shane Ross, ministre de Transport, a iniciar converses a fi de crear una policia ferroviària que posi una mica d'ordre als trens i a les estacions.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt