Augmenten un 50% els incidents als passos a nivell

Augmenten un 50% els incidents als passos a nivell Senyal de pas a nivell a Sydney Parade, Dublin 4 / Foto: Liffey

Iarnród Éireann ha alertat que durant els primers mesos d'enguany els incidents als passos a nivell repartits arreu del territori han augmentat un 50% respecte al mateix període de l'any passat; més concretament se n'han produït un total de vint-i-set i sembla que hi ha un cert acarnissament amb les barreres, que són víctimes setmana rere setmana d'aquells que creuen les vies al límit a fi de no haver-se d'esperar que passi el tren.

Segons una portaveu de la companyia ferroviària, una explicació de l'augment d'incidents podria ser que el volum de trànsit també s'ha incrementat, fet que provoca més retencions i un temps de trajecte més llarg. Així doncs, n'hi ha que no tenen gaire paciència i pensant que ja han perdut prou temps en una retenció no dubten gens a creuar alegrement un pas a nivell encara que les barreres ja hagin començat a baixar al so de la campana.

Una de les zones més conflictives és el sud de Dublin, on hi ha diversos passos a nivell en vies de circulació molt transitades. És el cas de Sydney Parade i de Merrion Gates, aquest darrer amb un projecte de soterrament que no acaba de concretar-se mai, on enguany ja s'hi han encastat vehicles en tres ocasions, la mateixa xifra que al pas a nivell de Sutton, al nord de la capital.

D'altra banda, Jim Meade, director general d'Iarnród Éireann, ha assegurat que si bé els conductors problemàtics són una minoria, les seves accions tenen un gran impacte sobre la majoria. Meade ha fet una crida a conduir d'una manera segura i responsable a fi d'evitar desgràcies, tant per a un mateix com per a la resta d'usuaris de la xarxa viària o del tren.

Font: The Irish Times

Torna a dalt