Rècord de gent que va al centre amb transport públic

Rècord de gent que va al centre amb transport públic El Luas sortint de The Point, Dublin 1 / Foto: Liffey

Les dades que la National Transport Authority (NTA) i l'ajuntament de Dublin van compilar durant el passat mes de novembre revelen que més del 50% dels que es desplacen cada dia des dels afores de la ciutat cap al centre, és a dir, que entren a l'inner city, el rovell de l'ou, la zona centre situada entre el Royal Canal i el Grand Canal, fan servir el transport públic, essent la primera vegada des del 1980, que és quan es va començar a recollir dades, que superen els que utilitzen transport privat.

El recompte també destaca el declivi del cotxe, que ha passat de ser el mitjà de transport utilitzat per un 40% l'any 2010 al 29,2% d'ara. Així doncs, un 70% de trajectes dels “commuters”, que és el nom que reben els qui es desplacen al centre cada dia per motius laborals o d'estudis, es fan en mitjans de transport sostenibles, on s'inclou tot el transport públic, la bicicleta (12.447 persones), el taxi o l'anar a peu (25.000).

L'època de bonança econòmica que viu actualment Irlanda, amb un augment de l'activitat econòmica que suposa que hi hagi més gent que es desplaça cap a la feina, queda reflectida en el recompte pel fet que ara el nombre de persones que van al centre cada dia ha arribat al màxim històric, superant fins i tot les xifres del 2006, que va ser el moment àlgid del Celtic Tiger abans de l'esclat de la bombolla.

Per a Anne Graham, directora general de l'NTA, aquestes xifres són molt encoratjadores i s'hi ha arribat gràcies a l'esforç dels diversos operadors així com per les mesures de gestió de trànsit implementades per l'ajuntament, com la reordenació de la circulació als Quays. Graham també ha recordat alguns dels avantatges del transport públic, com un trànsit més fluit o la reducció en l'emissió de gasos hivernacle, que ajuden en la millora del medi ambient.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt