Cinc platges de Dublin suspenen el test europeu

Cinc platges de Dublin suspenen el test europeu Els antics banys de la platja de Sandymount, Dublin 4 / Foto: Liffey

L'informe sobre zones de bany preparat per l'Agència de Protecció Ambiental (EPA) corresponent a les anàlisis fetes durant l'any 2017 no deixa gaire bé les platges de Dublin, que en té un total de quinze i que ha esdevingut l'ovella negra de la costa irlandesa puix que el mateix informe destaca la bona qualitat de la majoria de platges de l'illa, on més del 70% han estat considerades excel·lents per al bany.

Pel que fa a l'ovella negra: n'hi ha cinc que són molt a prop del suspens a causa de la contaminació i cinc més que directament no superen els estàndards mínims fixats per la Unió Europea; es tracta de les platges de Portrane, Rush South, Loughshinny, Merrion Strand i Sandymount Strand (foto), aquesta darrera una de les més properes al centre, un fet que la fa molt popular però que alhora fa baixar la qualitat de l'aigua.

Entre les causes més habituals de contaminació hi ha les aigües residuals no tractades que acaben directament a la mar, l'aigua de pluja en grans quantitats que arrossega tot tipus de brutícia i deposicions animals, sobretot d'ocells però també de gossos a qui treuen a passejar per la platja. En cas que una platja suspengui el test durant cinc anys consecutius, l'administració està obligada a tancar-la de manera permanent.

Per la seva banda, Peter Webster, científic de l'EPA, ha afirmat que no hi ha cap solució immediata per al problema, que és general a tot Europa, i és que hi ha alguns factors que no es poden controlar, com les deposicions dels ocells.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt