El monopoli de l’Església a l'escola primària no minva

El monopoli de l’Església a l'escola primària no minva Construcció d'una escola d'Educate Together a Glasnevin , Dublin 9 / Foto: Liffey (arxiu)

Malgrat els diversos anuncis fets pel govern durant els darrers anys de diversificar el patronatge de l'escola primària tot reduint el nombre de centres d'ensenyament sota control de l'Església Catòlica, que continua dominant totalment l'ensenyança amb més del 90% d'escoles a la seva òrbita, les dades disponibles indiquen que no s'ha avançat gens ni mica en aquesta direcció.

En aquest sentit, durant els darrers sis anys només s'han traspassat onze escoles, deu durant el període 2012-2016 i només una en els darrers dotze mesos, un ritme que, si continua igual, farà impossible d'assolir l'objectiu del govern de tenir quatre-centes escoles multiconfessionals o aconfessionals l'any 2030.

El gener del 2017, Richard Bruton, ministre d'Educació, va anunciar que es farien enquestes entre els pares dels alumnes per saber si hi havia prou demanda per a canviar el patronatge d'una escola però, de moment, no se n'ha fet cap. A més, en cas que els pares volguessin canviar-lo, en molts casos es trobarien amb la negativa dels estaments eclesiàstics.

Aquesta situació ha estat criticada pel col·lectiu multiconfessional Educate Together, que ha denunciat que el govern no s'ha centrat gens en aquest tema, probablement a fi de no incomodar l'Església. Per la seva banda, un portaveu del ministre Bruton ha assegurat que han fet un gran esforç per canviar les coses però que no han reeixit.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt