Els joves fumadors passen del 41% al 13% en 20 anys

Els joves fumadors passen del 41% al 13% en 20 anys Cendrer d'una paperera / Foto: Liffey

Amb el paquet de tabac a gairebé dotze euros no és gens estrany que els joves irlandesos fumin cada vegada menys i això queda reflectit a les dades d'un informe publicat per la revista sobre assumptes mèdics BMJ Open. En aquest sentit, si l'any 1995 en el grup d'edat de 15-16 anys hi havia un 41% de fumadors, l'any 2015 només ho feia un 13%. Per gènere, les noies han passat del 45% al 12,8% i els nois del 37% al 13,1%.

Una explicació d'aquesta gran davallada és que fa anys, el que empenyia els joves a fumar eren factors com tenir amics que ho feien, sortir de festa sense la supervisió paterna, un fàcil accés al tabac i la baixa percepció del risc per a la salut que suposa fumar.

Tanmateix, la cosa ha canviat notòriament com a resultat de les diverses campanyes de conscienciació que s'han dut a terme durant els darrers anys, a banda de mesures més dràstiques com apujar el preu del paquet de tabac o prohibir de fumar al lloc de treball, que implica no poder fumar en cap local comercial, inclosos els pubs, que eren un dels llocs més habituals per fer-ho mentre es feia una pinta.

Així doncs, si la reducció continua al mateix ritme, tot apunta que aquest grup d'edat podria assolir l'objectiu del programa Irlanda Lliure de Tabac, que pretén que el percentatge de fumadors estigui per sota del 5% l'any 2025. D'altra banda, a Irlanda cada any moren unes 6.000 persones per problemes derivats del consum de tabac.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt