Metrolink comença a fer amics al llarg del seu traçat

Metrolink comença a fer amics al llarg del seu traçat El camp d'esports del club Na Fianna / Foto: Liffey

Fa unes setmanes la National Transport Authority (NTA) va presentar el projecte del Metrolink, una línia de metro de 26 quilòmetres que a partir del 2027 hauria d'unir Swords (nord de Dublin) amb Sandyford (Dublin 18), satisfent una demanda històrica d'enllaçar l'aeroport amb el centre amb un mètode de transport ràpid. Així doncs, gairebé tothom va mostrar la seva satisfacció, tot i que plana el dubte sobre si acabarà essent una realitat i és que el seu predecessor, anomenat Metro North, no va passar de la fase de disseny i va ser guardat al fons d'un calaix arran de la crisi.

De tota manera, la casa del Metrolink és com la casa del pobre i l'alegria no dura gaire. En aquest sentit, alguns dels afectats potencials pels treballs de construcció ja han començat a mostrar el seu malestar i entre ells destaca el club d'esports gaèlics Na Fianna, tota una institució esportiva de la banda nord de la capital, amb uns 3.000 socis i amb camp de joc situat a Glasnevin (Dublin 9). Segons els primers detalls del projecte, s'aprofitaria la grandària d'aquest camp per a convertir-lo en punt d'atac amb una tuneladora.

El problema és que, evidentment, ser un punt d'atac faria que el club no pogués disposar del seu camp durant tot el temps de construcció, estimat en uns sis anys, i això ha encès l'entitat, fins al punt que tant el Taoiseach Leo Varadkar com Paschal Donohoe, ministre d'Economia i diputat del districte electoral on hi ha el camp, s'hagin involucrat de ple en l'assumpte. Varadkar, durant una intervenció al Dáil, ha afirmat que comparteix la preocupació de Donohoe i del club i ha demanat a l'NTA i a Transport Infrastructure Ireland (TII), l'agència pública que gestiona la construcció del projecte, que cerquin alternatives.

Per la seva banda, Michael Nolan, director general de TII, ha informat que les parts interessades tenen fins al dia 11 de maig per a presentar propostes i suggeriments, un procés de consulta pública que, segons Nolan, hauria de ser una oportunitat per a millorar el projecte i evitar que tingui un impacte negatiu, però alhora preservar-ne els beneficis pels quals serà construït.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt