Més inspeccions de TV Licence quan la gent sigui a casa

Més inspeccions de TV Licence quan la gent sigui a casa Avís de la presència d'inspectors / Foto: Liffey

Es calcula que els qui no paguen la TV Licence són un 14,5% dels que tenen un televisor a casa, una xifra que ha disminuït lleugerament durant els darrers anys, a final del 2013 era del 15,5%, però Denis Naughten, ministre de Comunicacions, ha alertat que aquest nivell d'impagament continua essent massa alt, sobretot tenint en compte que això suposa deixar d'ingressar uns quaranta milions d'euros anuals. La recaptació serveix per a finançar els mitjans de comunicació públics, tant televisió com ràdio.

Entre els diversos motius que expliquen aquest nivell d'evasió hi ha el fet que no hi ha gaires inspectors disponibles i els que hi ha sovint es troben que no poden accedir als habitatges que no consten a la llista dels que estan al dia de pagament. En aquest sentit, hi ha dues raons principals: una és que hi ha gent que no obre mai quan algú truca a la porta; l'altra és que l'inspector fa la ronda en horari d'oficina, per la qual cosa molta gent és a la feina i no hi ha ningú a casa.

Així doncs, a partir d'ara hi haurà més inspeccions durant el vespre o el cap de setmana i també es contractarà més personal eventual. Amb tot, de fa temps que hi ha veus que denuncien que aquest sistema no funciona i proposen que la gestió passi d'An Post a Hisenda, que té molt més de poder per a cobrar.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt