La permanent provisionalitat del carnet de conduir

La permanent provisionalitat del carnet de conduir Una L d'aprenent (learner) / Foto: Liffey

Segons les dades de la companyia de corredors d'assegurances per internet insuremycar.ie, gairebé 37.000 conductors ja van pel seu, com a mínim, cinquè carnet de conduir provisional, és a dir, que quan condueixen han d'anar acompanyats d'algú que tingui el carnet definitiu (full licence); també n'hi ha uns 65.000 que van pel tercer, amb l'agreujant que molts d'aquests conductors ja tenen una edat i han passat molts anys circulant per la xarxa viària.

A parer de la Road Safety Authority, l'ens públic que gestiona l'emissió de carnets de conduir, aquestes xifres són el resultat de factors com no poder-se pagar l'examen de pràctica o no presentar-s'hi; en aquest darrer cas, creant un coll d'ampolla que provoca una llarga llista d'espera. Així doncs, actualment en alguns dels centres d'examinació n'hi ha que han d'esperar fins a 25 setmanes per a fer la pràctica.

Per a insuremycar.ie, una manera de reduir el nombre de carnets provisionals seria restringir el nombre de vegades que es poden renovar i que un cop arribats al límit establert, s'obligui als conductors a fer l'examen i és que ara, molts sol·liciten el test pràctic, no s'hi presenten i com això és equivalent a suspendre, se'ls renova el carnet provisional. El primer i el segon carnet provisional dura dos anys però a partir del tercer, el carnet té una validesa de dos anys si el sol·licitant s'ha presentat a l'examen pràctic o d'un any si no s'hi ha presentat.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt