Els Verds volen coffee shops com els d’Amsterdam

Els Verds volen coffee shops com els d’Amsterdam Una coffee shop de Maastricht, els Països Baixos / Foto: Wikipedia

En ple debat sobre la legalització del cànnabis per a usos terapèutics, els Verds han endegat una campanya que demana la legalització del consum d'aquesta substància prohibida a la majoria de països i alhora que s'autoritzi l'obertura de coffee shops com les que hi ha a ciutats com Amsterdam, això sí, no es permetria l'entrada als menors de 18 anys. Curiosament, en aquests coffee shops holandesos no se sol permetre el consum de begudes alcohòliques.

Segons la proposta dels ecologistes, qui volgués conrear aquesta herba a fi de vendre-la hauria de sol·licitar una llicència a l'administració, mentre que els qui en volguessin per a consum personal podrien tenir un màxim de dues plantes per habitatge.

Oliver Moran, portaveu de la formació verda, ha detallat més coses de la seva proposta, com permetre estar en possessió de cinc grams de cànnabis sense que això hagi de suposar acabar en una comissaria. Pel que fa a l'ús terapèutic, Moran proposa que els tractaments es vehiculin mitjançant els metges de capçalera (GP doctors).

El portaveu del partit també ha afegit que la seva proposta té l'objectiu de reduir els problemes derivats del fet que el cànnabis estigui prohibit i que el model holandès de conreu regulat és més segur que no pas la situació actual de prohibició que hi ha a Irlanda. En aquest sentit, Moran denuncia que totes les objeccions que es podrien fer a una legalització, com addicció, accés dels joves o claredat sobre el seu impacte en la salut, no les soluciona el sistema actual.

Per la seva banda, Simon Harris, ministre de Sanitat, ha anunciat un pla "de compassió" que estableixi un programa d'accés al cànnabis en casos molt específics com en persones que pateixin esclerosi múltiple o epilèpsia severa.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt