El futur del centre de Dublin podria ser sense cotxes

El futur del centre de Dublin podria ser sense cotxes El College Green (Dublin 2) del futur / Foto: Dublin City Council

L'ajuntament de Dublin i la National Transport Authority han presentat el seu pla de futur per al centre de la capital irlandesa, amb una inversió prevista de 150 milions d'euros, i a grans trets es podria dir que d'aquí a uns anys els cotxes podrien ser una cosa del passat en algunes zones on ara són omnipresents, com és el cas de College Green (Dublin 2) o els molls a banda i banda del Liffey. També s'ampliaria el nombre de carrers únicament per a vianants a la zona al voltant de Grafton Street (Dublin 2).

Grans artèries de trànsit com els carrers Westmoreland o d'Olier podrien esdevenir oasis per als que van a peu amb l'ampliació de les voreres i amb la prohibició de circular a qualsevol vehicle que no sigui una bicicleta, un autobús o un tramvia (més concretament el Luas Cross City, que hauria d'entrar en funcionament a final del 2017). Bàsicament, tot el contrari d'ara, en què els cotxes tenen preferència, tant en espai com en el temps que dura el semàfor verd.

Un dels objectius d'aquest pla és fer que la majoria de persones que es desplacin al centre ho facin a peu, en bicicleta o en transport públic i és que si no es fa res, l'any 2023 està previst que a Dublin hi entrin uns 42.000 cotxes addicionals, un augment del 20%, que farien de la circulació al centre una missió impossible.

Més informació aquí.

URL curta: ves.cat/meyr

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt