Un llarg cap de setmana de ioga per ajudar el Nepal

Un llarg cap de setmana de ioga per ajudar el Nepal Cartell del Yoga Weekend / Foto: ActionAid

El proper cap de setmana (5-7 de juny), 30 centres de ioga de diversos punts d'Irlanda ofereixen classes obertes a la ciutadania i fora del seu horari habitual per ajudar les víctimes dels terratrèmols ocorreguts al Nepal fa prop d'un mes i mig.

El 25 d'abril, es va produir un sisme de 7,8 graus a l'escala de Richter a 24 km del districte de Lamjung, al Nepal, causant un efecte devastador que es va multiplicar el 12 de maig en produir-se un segon terratrèmol de 7,3 graus que es va arribar a notar al nord de l'Índia i Bangladesh. Ambdós tremolors han causat 8.699 morts i més de 16.000 ferits. Segons Intermón Oxfam, “més d'1,2 milions de persones, entre elles 800.000 nens, es troben greument afectades. Més de 800.000 llars estan danyades o destruïdes i 3,6 milions de persones depenen de l'ajuda exterior”. Així, quasi dos mesos després, les necessitats no s'han vist reduïdes sinó que fins i tot s'han accentuat a causa, entre altres, de la inestabilitat. Aquesta situació comporta algunes conseqüències com el fet que el tràfic de nens nepalesos s'hagi multiplicat i l'explotació infantil s'hagi incrementat exponencialment, tal i com alertava recentment Unicef.

Conscients de l'ajuda que encara necessita el país, 30 centres i professors de ioga d'arreu d’Irlanda han programat classes obertes i fora del seu horari habitual en favor de les víctimes del Nepal. Els experts faran entre una i quatre classes al llarg d'aquest cap de setmana (5-7 de juny) per una entrada mínima de 5 euros. Alhora, es realitzarà un sorteig entre tots els participants a les classes durant els tres dies: el primer premi consisteix en dues nits al nou hotel The Kingsley, a Cork. El segueixen dues entrades VIP al festival de Castlepalooza i un sopar al restaurant Fallon & Byrne com a segon i tercer premi, respectivament. Els fons recaptats de les classes i dels tiquets del sorteig es destinaran íntegrament al fons d'Emergència al Nepal de l'ONG ActionAid Ireland.

ActionAid Ireland centra el seu treball a sis països, un dels quals és el Nepal, on han estat treballant fins fa poc amb la comunitat marginada dels Kamaiya, a Bardiya. Ara centra els seus esforços en pal·liar les conseqüències dels terratrèmols al país i a ajudar a la població a recuperar la normalitat amb aquesta activitat a la que hi esperen una alta participació.

La iniciativa es centra en el ioga com a mitjà d'unió entre el cos i la ment i la fortalesa basada en el coneixement intern. Des de Dublín fins a Sligo, passant per Waterford i Cork, entre d'altres; ActionAid Ireland busca la col·laboració nacional per enviar un missatge de lluita i força.

ActionAid Ireland és una organització irlandesa establerta a la capital des de fa més de 30 anys i que pertany a la internacional ActionAid. Aquesta organització té presència a tot el món i és l'única ONG que té la seu al continent africà, a la ciutat de Johannesburg (Sud-àfrica).

ActionAid Ireland basa els seus programes en l'educació per la igualtat de gènere, la defensa del dret i l'accés a l'educació de tots els nens i nenes i assisteix a les emergències que sorgeixen, com ja va succeir fa uns mesos amb l'Ebola. Més informació i horaris de les classes aquí.

URL curta: ves.cat/meon

Marta Alemany

Periodista vallesana. Ha escrit en diversos mitjans i ha participat en projectes de pau en zones de conflicte.

Torna a dalt