Psst! Els vidus i els solters a dormir en un llit individual

Psst! Els vidus i els solters a dormir en un llit individual El complex residencial Fr Scully House a Gardiner Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

La Catholic Housing Aid Society (CHAS), una entitat que s'encarrega de proporcionar habitatge a gent gran, ha prohibit als vidus i als solters del complex residencial Fr Scully House situat a Gardiner Street (Dublin 1) de canviar el llit individual per un de doble. En total hi ha 99 habitatges, 90 d'una habitació i 9 de dues, i ha estat als primers on hi ha hagut certes diferències entre alguns residents i les normes "catòliques" de la CHAS.

Segons l'Associació de Residents, presidida per Anthony Egan, alguns inquilins volen un llit doble i estan disposats a pagar-lo de la seva butxaca; a més, al llibre informatiu no es feia cap menció a aquest aspecte ni si s'havia de dormir sol. Tanmateix, la CHAS s'hi ha negat rotundament i només ha permès cinc excepcions, totes per prescripció mèdica; els que ja l'havien canviat se'ls ha obligat a tornar a posar-ne un d'individual.

La CHAS addueix que al contracte signat pels beneficiaris hi deia clarament que els habitatges estaven completament moblats i que això s'havia d'interpretar com que no es podia canviar res. També assegura que vol mantenir uns estàndards de qualitat, malgrat que hi ha espai sobrer atès que els apartaments són un 20% més grans que la mitjana de Dublin.

El complex FR Scully House, que va ser contruït amb una aportació estatal de 17 milions d'euros, ja va ser notícia fa uns mesos perquè va romandre buit durant unes setmanes tot i estar acabat arran d'unes diferències al preu de lloguer entre la CHAS, que volia cobrar 580 euros al mes, i l'ajuntament, que en volia cobrar 400. Finalment es va imposar el preu de l'ajuntament i va desencallar-se la situació.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/mefy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt