Un ciber de Talbot Street declarat estructura protegida

Un ciber de Talbot Street declarat estructura protegida El cibercafè de Talbot Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

La setmana passada l'ajuntament de Dublin va donar el seu vistiplau per declarar un cibercafè de Talbot Street (Dublin 1) estructura protegida. No és que es vulgui protegir els ordinadors i la connexió a internet sinó que és la variadíssima història i usos que ha tingut l'edifici el que ha dut el consistori a prendre aquesta decisió. Ara el propietari podrà demanar subvencions per tal de preservar-lo, sobretot amb relació als seus elements més identificadors com els sostres alts o les finestres, que daten del 1805.

Entre d'altres coses l'edifici ha estat una capella utilitzada per mariners gal·lesos que cobrien la ruta marítima entre el seu país i la capital irlandesa i que durant els Fets de Pasqua del 1916 va ser utilitzat com a magatzem d'armes i munició per als rebels. El seu ús religiós va acabar l'any 1944 quan va ser venuda a un inversor privat, que la va transformar en una sabateria; després va ser un saló de billar i finalment un cibercafè, negoci que l'ocupa a dia d'avui.

Richard Bonney, secretari de la Welsh Society a Irlanda, ha afirmat que l'edifici té una gran significació i que la història compartida entre els irlandesos i els gal·lesos mereixia tenir una estructura protegida. A més, Bonney ha anunciat que intentaran arribar a un acord amb el propietari per tal de penjar-hi una placa commemorativa.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/mecd

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt