Èxit total de la primera calçotada popular d’Irlanda

Èxit total de la primera calçotada popular d’Irlanda Foto de família de la calçotada / Foto: Liffey

No era una empresa fàcil atesos els inconvenients logístics de dur calçots des de Catalunya fins al centre de Dublin i la cara del cuiner davant de les diverses caixes de calçots com preguntant-se “què m'han portat aquí?” no presagiava res de bo però la primera calçotada popular d'Irlanda va ser un èxit total amb unes 75 persones, la majoria catalanes però també gent d'altres països amb algun vincle amb Catalunya.

GALERIA DE FOTOS a sota

La vetllada va tenir lloc al Dicey's Bar de Harcourt Street (Dublin 2) a partir de les tres de la tarda, un lloc i hora modificats respecte a la proposta inicial perquè l'èxit de convocatòria així ho va requerir. Mentre es feien els calçots els assistents van petar la xerrada fent unes pintes i mirant el partit de rugbi del Sis Nacions entre Irlanda i Gal·les, amb victòria pel Quinze del Drac, que fa perdre a Irlanda la possibilitat de guanyar el Grand Slam.

Un cop fets tots els calçots els comensals van entaular-se i van començar a endrapar-los, cadascú utilitzant la seva tècnica i el seu estil, acompanyats de salsa romesco. De segon plat es podia triar entre bistec, pollastre i hamburguesa, amb patates fregides, i és aquí on es va percebre la magnífica organització, anant a demanar en grup (taula per taula), sense aglomeracions i essent servits ràpidament. Després es va continuar la tertúlia a cada taula i els més culers van poder mirar l'Éibar-Barça a les pantalles de televisió.

Els beneficis de la calçotada aniran a parar als Castellers d'Irlanda, que es volen professionalitzar una mica, sobretot en temes de local d'assaig, i és que després de fer-ho a l'aire lliure a Saint Stephen's Green (Dublin 2) diversos dissabtes la Garda ja té la colla en el punt de mira.

Torna a dalt