A Galway anar en transport públic no és moda

A Galway anar en transport públic no és moda L'estació d'autobusos de Galway / Foto: Liffey

Una enquesta amb un univers de 800 persones duta a terme de manera conjunta entre la Cambra de Comerç de Galway i el Departament d'Enginyeria Civil del la National University of Ireland ha revelat que tot el que seria desplaçar-se a la feina en transport públic no és gens habitual i només un 3% dels enquestats van afirmar utilitzar-lo. Un 80% va dir que anava en cotxe i la resta amb d'altres mètodes de transport com la bicicleta, que ha augmentat força gràcies a la construcció d'infraestructures com carrils bici.

El motiu de l'enquesta era mirar de trobar idees per tal de solucionar la congestió de trànsit que pateix la ciutat, que és una de les pitjors d'Irlanda en aquest camp amb uns embussos d'escàndol. Les respostes també han revelat quines són les causes principals que expliquen el comportament dels qui es desplacen i tenen a veure sobretot amb el disseny de la xarxa d'autobusos, que en passar gairebé totes línies pel centre de la ciutat les fan molt lentes i la gent prefereix agafar el cotxe.

L'enquesta arriba a la conclusió que fan falta línies orbitals, és a dir, que connectin dos punts de la perifèria sense passar pel centre, i sobretot d'est a oest i viceversa, que és com es fan la majoria de desplaçaments. Durant el mes vinent les autoritats locals mantindran un període de consulta obert a tots els ciutadans per tal de decidir quins són els millors corredors d'autobús.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/mccw

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt