Canviar la bombeta de l’Spire costarà 10.000 euros

Canviar la bombeta de l’Spire costarà 10.000 euros L'Spire de Dublin / Foto: Liffey

Sembla que ningú no s'havia adonat que des de l'octubre la punta de l'Spire, la punxa que hi ha plantada al bell mig d'O'Connell Street (Dublin 1) on fins als anys seixanta hi havia el Pilar de Nelson, no estava il·luminada. Una de les primeres persones a veure-ho va ser el regidor municipal Noel Rock, amb vista d'àliga, que tot seguit va avisar l'ajuntament i a fi d'evitar un ensurt, el consistori també ha avisat l'Irish Aviation Authority perquè no hi hagi cap aparell sobrevolant la zona a baixa altura.

Com que l'Spire és una simple estructura metàl·lica de 122 metres d'altura sense cap ascensor ni res semblant que permeti de pujar fins a dalt de tot, la broma de canviar la bombeta costarà uns 10.000 euros, una de les bombetes més cares de la història d'Irlanda; bé, de fet no és una bombeta sola sinó 2.000 LEDs.

De tota manera la reparació no serà immediata sinó que s'esperarà fins al mes de març, que és quan toca fer els treballs de manteniment anual; d'aquesta manera, malgrat que hi haurà el cost addicional dels 10.000 euros, l'altíssim cost de llogar una grua servirà per alguna cosa més que per a canviar una bombeta.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mbiu

Torna a dalt