Com cada any, pluja de queixes per a Met Éireann

Com cada any, pluja de queixes per a Met Éireann L'edifici de Met Éireann a Glasnevin Hill, Dublin 9 / Foto: Liffey

La meteorologia no és una ciència exacta i això fa que, de vegades, la predicció feta per Met Éireann no coincideixi amb el temps que realment fa. Així doncs, com a molts d'altres països criticar els meteoròlegs forma part del dia a dia i segons alguns documents fets públics sota la Llei de Llibertat d'Informació, la majoria de les queixes que rep el servei meteorològic irlandès són per mala predicció tot i que també n'hi ha unes quantes que no hi tenen res a veure.

Algunes de les queixes, les més comprensibles, fan referència al llenguatge utilitzat i Met Éireann reconeix que sovint els meteoròlegs no tenen cap més alternativa atès que no hi ha cap versió col·loquial d'alguns termes i només ho poden entendre els qui tenen un interès en la meteorologia o els qui van estudiar Geografia a l'institut.

Però després hi ha els casos més rocambolescos, com el d'una mare que té el fill a Vancouver (el Canadà) i que es va queixar que a la predicció mundial no es parava gens d'atenció a aquella zona, afirmant que cada nit se n'anava a dormir sense tenir una idea clara sobre quin temps hi feia. Tenint en compte la gran quantitat d'irlandesos que han emigrat cap al Canadà la dona recorda que no deu ser l'única a qui li interessa quin temps fa al Canadà.

Un altre teleespectador va queixar-se d'un hipotètic biaix territorial assegurant que no s'informava gens acuradament del mal temps que feia a Munster, fins al punt d'acusar els meteoròlegs de treballar per a l'Oficina de Turisme de la província.

A destacar que Met Éireann respon a totes les queixes independentment de si són abusives o no.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mas5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt