Llum verd a la piscina marina de Dún Laoghaire

Llum verd a la piscina marina de Dún Laoghaire Il·lustració de la piscina i instal·lacions / Foto: Dún Laoghaire Harbour Company

El projecte de construcció d'una piscina al port de Dún Laoghaire (Sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown) ha rebut el vistiplau urbanístic però malgrat que es volia que fos operatiu l'estiu vinent un retard en temes burocràtics no ho farà possible, per la qual cosa el més probable és que entri en funcionament la primavera del 2016.

La piscina prendrà com a model la berlinesa Badeschiff, una piscina flotant situada a la riba del riu Spree. En el cas de Dún Laoghaire estarà situada a la banda interior de l'escullera est del port i romandrà oberta durant uns sis mesos a l'any. La previsió de visitants és de 150.000 per temporada, que generaran uns ingressos d'aproximadament un milió d'euros, essent el preu d'entrada el mateix que costa anar al cinema.

Entre d'altres instal·lacions, a banda de la piscina amb aigua de mar tractada i escalfada, hi haurà dutxes, vestidors, bar i lavabos, tot repartit en 8 mòduls de planta baixa. Com a condicions del vistiplau urbanístic hi ha l'obligació de desmuntar l'estructura com a molt tard dues setmanes després del final de temporada i s'haurà de muntar com a molt d'hora dues setmanes abans.

El cost del projecte serà d'uns 2,5 milions d'euros, que seran aportats a parts iguals pel Dún Laoghaire Rathdown County Council i per la Dún Laoghaire Harbour Company. Aquesta despesa pública no ha agradat gens a alguns ciutadans, que han assegurat que seria millor de destinar els diners a restaurar els antics banys del municipi, actualment en estat ruïnós. També hi ha hagut qui ha al·legat que es podria malmetre l'escullera, que és una estructura protegida.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/l_No

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt