Galway ja té el seu bicing tot i que no agrada a tothom

Galway ja té el seu bicing tot i que no agrada a tothom Paschal Donohoe (2on per la dreta) durant la inaguració / Foto: Paschal Donohoe via Twitter

Galway va estrenar ahir de la mà del ministre de Transport, Paschal Donohoe, el seu bicing, el segon de la República després de l'exitós Dublin Bikes, que va celebrar el seu cinquè aniversari fa unes setmanes i que no para de batre rècords de trajectes fets en un sol dia. Les altres ciutats que tindran bicing properament són Limerick (8 de desembre) i Cork (18 de desembre).

A fi d'incentivar les subscripcions, fins al 31 de desembre la quota anual costarà 5 euros, import que es doblarà a partit de l'1 de gener; la tarifació és com la de Dublin, és a dir, que la primera mitja hora és de franc i un cop passat aquest límit s'ha de pagar en funció de les hores. Segons els operadors del servei, actualment ja hi ha uns 800 inscrits i s'espera que amb l'entrada en funcionament aquesta xifra augmentarà força.

En total hi ha 195 bicicletes repartides en un nombre d'estacions que estaria al voltant de les 18 però que no és definitiu arran de la polèmica generada amb diversos col·lectius de ciutadans com veïns a qui s'ha eliminat places d'aparcament al seu carrer o ciclistes que han vist que d'alguns llocs s'ha retirat l'estructura metàl·lica on podien lligar-se entre 40 i 50 bicicletes. En el cas de la University Road i després d'un debat força pujat de to s'ha decidit de no ubicar-hi cap estació tot i que ja n'hi havia una d'acabada.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/l_vT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt