Els okupes d’arreu del món fan un congrés a Dublin

Els okupes d’arreu del món fan un congrés a Dublin El cartell de la trobada / Foto: International Squatters Convergence

Fa unes setmanes Fáilte Ireland, l'entitat pública que gestiona la promoció turística d'Irlanda, va anunciar la celebració de diversos congressos internacionals al Centre de Convencions de Dublin, tot afirmant que la capital irlandesa es consolidava en aquest tipus de turisme de gran poder adquisitiu. Sembla que l'atracció per a trobades internacionals a la capital irlandesa és tan gran que fins i tot els okupes hi celebren el seu congrés. Aquesta trobada ja s'ha fet anteriorment en ciutats com Brighton, Leeds, Dijon i Berlin.

Durant aquest cap de setmana i en el marc de l'International Squatters Convergence, a la zona d'Smithfield (Dublin 7) hi ha previstos tot tipus d'actes relacionats amb aquest col·lectiu com actuacions musicals, cinema, xerrades, intercanvi d'experiències, tallers sobre legislació i ioga, entre d'altres. Per saber quan, on i què es fa s'hauran de seguir els símbols okupes que es penjaran al voltant del pub The Cobblestone, a Smithfield, i entre els consells per als visitants hi ha portar sacs de dormir i tendes.

Segons els organitzadors, l'escena okupa irlandesa ha crescut molt en els darrers anys i és que una llei molt favorable a la propietat privada havia estat un factor que en frenava el desenvolupament. De tot manera, amb la crisi econòmica i l'aparició d'urbanitzacions a mig fer, aquesta pràctica s'ha estès. La llei diu que una persona pot reclamar la propietat d'una casa ocupada si s'hi passa 12 anys de manera permanent i el propietari no ho denuncia ni reclama el seu dret.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/l0Hq

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt