A la UCD s'hi haurà d'anar amb el paquet de tabac

A la UCD s'hi haurà d'anar amb el paquet de tabac Una paperera-cendrer al centre de Dublin / Foto: Liffey

Els estudiants de la University College Dublin (UCD) al campus de Belfield (Dublin 4) que siguin fumadors hauran d'entrar-hi amb el paquet de tabac comprat perquè a partir d'avui n'està prohibida la venda a tot el recinte universitari, tant a les tres botigues dels sindicats d'estudiants com als altres establiments comercials (convenience stores) o màquines expenedores. La prohibició també afecta la venda de cigarretes electròniques.

La UCD, que amb uns 30.000 estudiants és la més poblada del país, és una de les pioneres en la lluita contra el tabac i s'ha marcat l'objectiu d'esdevenir una universitat lliure de fum en un futur proper. Aquesta prohibició es considera un primer pas i probablement el següent serà prohibir de fumar a tot el campus; ara només hi ha zones específiques com a lliures de fum però a la resta de zones exteriors s'hi pot fumar.

D'altra banda, al Trinity College també es vol prohibir la venda i el consum de tabac però sembla que la mesura no té tanta acceptació com a la UCD. El tema es debatrà a la tardor durant la reunió del claustre i es prendria una decisió en un sentit o altre al voltant de Nadal. En contra de la prohibició hi ha el fet que s'acumularia molta gent a les entrades de la universitat i també perquè seria molt difícil controlar que la gent no fumés.

Una enquesta duta a terme recentment entre la comunitat universitària d'Irlanda va mostrar que un de cada quatre estudiants fuma.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/BK3NMX

 

Torna a dalt