Zona lliure de menjar greixós a prop de les escoles

Zona lliure de menjar greixós a prop de les escoles Un fish and chips al centre de Dublin / Foto: Liffey

El problema de l'obesitat afecta cada vegada més menors irlandesos i segons el darrer estudi publicat en aquest tema, el 25% de nens d'onze anys pateixen sobrepès. La causa principal és, sobretot, seguir una dieta desequilibrada basada en greix i sucre, que són els ingredients que no manquen mai en qualsevol aliment que agradi als més joves.

Però ara el govern, seguint els suggeriments de diversos grups que defensen una bona salut alimentària ja des de la infància i de pares preocupats, prepara una sèrie de mesures per tal de combatre el problema. A destacar la proposta de prohibició d'obrir un establiment del tipus “fish and chips” ("chipper", en anglès informal), amb el seu estol de productes greixosos i colesterol a mansalva, a una distància inferior a 1.5 km (o 15 minuts a peu) d'una escola o zona infantil.

Algunes autoritats locals ja han denegat el permís d'obertura als “chippers” a prop d'escoles però sense que hi hagi una zona de prohibició amb un radi tan gran. Aquesta mesura ja ha començat a estendre's amb força èxit a llocs com el Regne Unit i els Estats Units.  

Font: Herald

URL curta: ves.cat/jyTU

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt