El club de bany de la Forty Foot ja accepta dones

El club de bany de la Forty Foot ja accepta dones La piscina natural Forty Foot de Sandycove, sud de Dublin / Foto: Liffey

Fita històrica a la piscina natural Forty Foot de Sandycove (Sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown) amb relació a la igualtat de gènere amb l'acceptació de dones a l'Associació de Banyistes que ja podran fer servir les instal·lacions del club de les que durant més de cent anys han romàs vetades. Curiosament n'hi havia que pagaven quota però que no eren acceptades com a sòcies.

Des dels anys setanta les dones s'hi podien banyar, atès que és un lloc públic, però no podien utilitzar ni els vestidors ni una petita cuina que hi ha però la situació va començar a canviar l'octubre del 2012 quan en una votació sobre el tema van guanyar els partidaris de la prohibició per 24 a 17. Tanmateix, el resultat va mostrar una obertura i modernització d'un nombre important de socis.

El passat mes d'octubre els regidors de Dún Laoghaire van començar a pressionar el ministre d'Economia perquè revisés la llicència d'explotació del club datada l’any 1937 però el pas definitiu es va fer la setmana passada quan el comitè del club va decidir d'acceptar dones i ja n'hi ha hagut dues que han esdevingut sòcies.

Per la seva banda el president de l'associació, Fred Espey, ha tret ferro a l'assumpte afirmant que mai no s'havia discriminat les dones sinó que el comitè tenia potestat d'acceptar o rebutjar sol·licituds i que això no excloïa cap grup concret.  

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/jp-6

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt